for grupper

Strandsafari på Skarø

Skarø i Det Sydfynske Øhav er kendt for sin smukke natur og sit rige dyreliv. En lille ø, der med strandenge, vandrestier og udsigter gør en ø-dag til en dejlig oplevelse. På Skarø er naturen den største attraktion med de flade kyster, som er karakteristisk for Danmark. Her gror et utal af planter, som har været brugt før i tiden, men bestemt har potentiale til at blive reintroduceret i vores kost og oplevelser i dag.

Giv dig selv en dag med lys, bølgeskvulp og vind i håret – måske booker du en hytte eller shelter og nyder aftenstemningen og solnedgangen.

Strandurter i SommerSilds menuer

Om morgenen samler vi strandarve nede på stranden. Der serveres strandarvesmør til vores hjemmebagte brød. Strandarve har en lidt saltet-agurk-agtig smag.

På vores strandeng høstes kveller, som vi sylter. Den er lækker, som  tilbehør på vores vikinge-frokost.

Vild peberrod, Strandkarse, smager super godt til vores hjemmerøgede rejer. Vi benytter mest de friske blade og blomsterne.

Den lyselilla strandsennep er lækker til fisk og kylling. Vi bruger den i frisk tilstand. Smager af salt og sennep.

Vi høster og serverer Tandfrivårsalat i april og maj. De små lyseblå blomster er smukke i salaten og den sarte grønne stængel er sprød og smager frisk.

Strandmælden høstes i starten af sommeren, hvor den er spæd og frisk. Vi bruger den som pynt og et frisk indsalg på salaten.